Indretning af gaderum i Humleby

Klik her for at lære præsentationen fra dialogmødet afholdt d. 23.02.2022.

TIDLIGERE INDLÆG

Husejerforeningens bestyrelse gennemførte i første halvdel af 2021 to spørgeskemaundersøgelser. Den første med fokus på ladestandere og delebiler (se Nabos februar nr.) og den anden med et bredere perspektiv, hvor vi ønskede feedback på en mere vidtrækkende vision.

Resultat af spørgeskema 1

Vi skal have flere ladestandere til elbiler i Humleby! 

Manglen på ladestandere betyder rigtig meget for husejernes beslutning om investering i elbil: Hele 43% svarede, at de enten har fravalgt eller udskudt køb af elbil pga. den begrænsede adgang til ladestandere. 

I starten af januar lancerede Husejerforeningens bestyrelse en spørgeskemaundersøgelse vedrørende husejernes holdninger og forventninger til implementering af ladestandere til elbiler – og evt. til delebiler i Humleby. 135 husstande har deltaget i undersøgelsen.

Godt 10% har allerede en elbil eller en opladningshybridbil. Men hvis vi skal have flere med, så er det afgørende, at der kommer flere ladestandere. Det er der heldigvis stor opbakning til. 34% siger: “Jo flere ladestandere jo bedre” og 41% siger: “Ja, men der skal stadig være plads til andre biler også”. 

Endelig spurgte vi ind til holdningen til delebiler. Baggrunden for spørgsmålet er, at en gennemsnitlig bil kun er i brug ca. 1 time pr dag. Resten af tiden holder den stille og fylder. Der er i Humleby overvældende opbakning til dette. Over 55% støtter idéen om flere delebiler i Humleby. 

Du kan se flere deltaljer i nedenstående grafer. Brug pilene til at skifte mellem de forskellige grafer.

Resultat af spørgeskema 2

I spørgeskema 2 satte vi fokus på en mere vidtrækkende vision formuleret således:

“Etablering af Humleby som forsøgsområde for fremtidig indretning af byrum, hvor der etableres ladestandere, lokal el-delebilsordning og antallet af p-pladser reduceres med 33%, så det frigivne gaderum kan anvendes til ophold og leg, affaldsløsninger samt cykelparkering.”

124 husejere svarede på spørgeskema nr. 2, og der er god opbakning til at arbejde videre med idéer til fremtidig indretning af vores fælles gaderum.

Resultatet af undersøgelsen kan læses her (pdf)

Du er også meget velkommen til at give dit besyv med i nedenstående debat.

Abonnér
Giv mig besked

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel Simons (Ca36)
2 år siden

Det var lidt skuffende, at spørgeskemaet var baseret på et valg mellem parkeringspladser til elbiler og andre biler. Der er sandsynligvis også nogle, der ligesom os ville foretrække at antallet af parkeringspladser i Humleby bliver reduceret. Jeg var glad for at se spørgsmålet om delebiler. Men hvis der ikke er en samtidig reduktion af antallet af parkeringspladser, vil nogle husstande bare købe en anden bil.

Henriette
2 år siden

El-parkeringspladserne i Humleby er en halv gang længere end en normal p-plads – det betyder, at for hver gang vi etablerer to el-pladser, mister vi en p-plads. El-pladserne ved skråparkering fylder ikke mere end almindelige p-pladser, derfor foreslår jeg, at el-pladser etableres på skråparkeringspladserne i vores nabolag.
Jeg synes i øvrigt, at det er problematisk, at vi for tiden får flere og flere biler, samtidig med at vi nedlægger parkeringspladser: Delvis parkeringsforbud i Kûchlersgade og Carstensgade (får vi aldrig en skraldebil i passende størrelse igen?), nedlægning af p-plads i Jerichausgade i forbindelse med etablering af privat parkering (kommer der et alternativ?), ekstremt langvarige ombygninger med alt hvad dertil hører af optagede parkeringspladser, handicappladser som bliver ved med at være handicappladser selvom deres brugere ikke er her længere (og handicappladserne er i øvrigt også en halv gang længere end en normal p-plads).

Nikolaj Weischelfeldt
2 år siden

Jeg er i princippet for flere ladestandere i Humleby. Jeg mener dog, at man nøje skal overveje og ensrette de modeller man vælger. Vi bor i et område, som har et meget særegnet udtryk, med en restriktiv lokalplan der bestemmer hvordan facader og huse skal se ud. Jeg vil blive ked af, hvis det ender op med en skov af forskellige ladere, med hver deres farve, form og logo. Derfor bør man vælge en slags stander, som er pæn (hvis en sådan findes) og opstille de samme overalt i Humleby.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x