Seneste afhentning af storskrald

I forbindelse med udfordringerne ved afhentning af storskrald i slutningen af marts / starten af april modtog vi nedenstående fra Københavns Kommune:

Kære Inger Nielsen / Husejerforeningen Humleby

Jeg kan informere dig om, at der i dag 4/4-22 er blevet hentet storskrald i Humleby

(i det omfang at det har været storskrald, som er omfatter af ordningen)

De havde også i dag store problemer med at køre ned af ”tværgaderne” Bissensgade, Lundbyesgade m.fl. Her måtte de bære storskraldet, da det ikke var muligt, at køre rundt om hjørnerne.

Jeg må derfor igen henstille til, at alle de ikke-tilladte cykelparkeringer på vejarealerne bliver fjernet hurtigst muligt.

Med reference til det svar Husejerforeningen fik fra Københavns Kommune i 2015, hvor der står, at det ikke kan tillades cykelparkering på vejarealerne og at 10 m strækningen ved gadehjørnerne skal friholdes – således at fx Renovationsbiler og flyttebiler kan komme om hjørnerne.

Jeg kan også oplyse, at vi fortsat arbejder på, at der i fremtiden kan komme en ”mellemstørrelse” skraldebil i anvendelse på storskraldsordningen ude i Humleby – hvilket kan afhjælpe nogle af forholdene med passage forbi lovligt parkerede biler – men det kan ikke garanteres, at der ikke vil være situationer og forhold omkring spærringer i fremtiden. Især ikke cykler, brede håndværkerbil der holder uden for de markerede parkeringsarealer – og andre ulovligt parkerede biler.

Vi håber på at teste den omtalte nye skraldebil, når der sidst i april er haveaffaldsindsamling i Humleby.

Jeg vedhæfter lidt foto-eksempler fra den 29/3 og 31/3-2022,, som jeg håber på, kan danne grundlag for at I vil kunne henstille til, at man husker på ikke at stille storskrald og cykler så det ”stikker” ud på vejbanen – og dermed er med til at øge antallet af blokeringer for skraldebilernes mulighed for at komme rundt og afhente.

Jeg vedhæfter også et kort med oversigt over de steder hvor der er cykelstativer på vejarealet

Du skal være meget velkommen til at ringe til mig – hvis vi skal holde et møde eller tage en snak i telefonen omkring ovenstående.