Støj fra byggepladser

Af og til oplever vi støj fra byggepladserne i Carlsberg Byen udenfor de normalt accepterede tidspunkter.

Ifølge “Bygge- og anlægsforeskrift i København” må støjende arbejde foregå på hverdage, fra kl. 7 – 19, samt lørdage fra kl. 8 – 17 (dog ikke særligt støjende arbejde). Du kan via linket se yderligere detaljer om støjgrænser både indenfor og udenfor disse tidsrum.

Ind i mellem søger og får entreprenørerne dispensation til at støje udenfor de tillladte tidspunkter. Carlsberg Byen har en liste over disse dispensationer her (nederst på siden).

Såfremt du oplever støjende arbejde fra Carlsberg Byen udenfor disse tidsrum, så vil Carlsberg Byen gerne høre om det. Du kan altid kontakte Carlsberg Byen via nabo@carlsbergbyen.dk.

Skriv også meget gerne en kommentar nedenfor, hvis du oplever støjende arbejde i strid med reglerne. Så vil Husejerforeningens bestyrelse følge op med Carlsberg Byen.

Hvis du vil advisere udenfor normal arbejdstid (mens en støjskabende aktivitet foregår):
Carlsberg Byen har nu aftalt med vagten, at I som naboer kan ringe og advisere dem, i fald der foregår arbejde uden for normal arbejdstid, hvorefter de så kan sende en vagt til stedet.

Vagten kan nås på tlf. 33 27 43 40.

Vagtens hovedcentral er fysisk placeret i Fredericia, så i praksis vil det foregå sådan, at centralen på baggrund af din henvendelse kontakter vagten her på området og giver dem besked. For at lette den proces finder du nedenfor en situationsplan over området, som kan bruges til at udpege stedet for det pågældende arbejde. Vagten har fået udleveret en tilsvarende situationsplan, så I har samme reference.

7 kommentarer til “Støj fra byggepladser”

 1. Kære Per,
  Tak for tilbagemeldingen. Det undrer mig at C ikke kan identificere støjsynderne, for ved alle lejligheder har jeg sendt dem fotos med. På ét af dem står firmanavnet tydeligt på varebilen, der er parkeret foran byggeriet.
  Mht lastbiler har vi for en god uges tid siden haft et enkeltstående tilfælde med vognmand der skulle hente container. Ham råbte vi venligt til (helt bogstaveligt) hvorefter han slukkede bilen indtil kl. 7, så det var en af de gode historier.
  Det sker dog jævnligt at biler af forskellig størrelse sniger sig i stilling lidt over 6, men det er jo en larmende snigen pga de jernplader der er lagt ud. Det er dog mindre nu end for et par uger siden.
  Jeg synes jo det kunne være et fint træk, hvis Carlsberg Byen igen i år sørgede for morgenbrød til øvre Kü, øvre Ca og F til gadefesten, men jeg orker ikke rigtig gøre noget for at overbevise dem i år 🙂
  Bedste hilsener Juni

  Svar
 2. Kære Per,
  Tak for svar 🙂 foretrækker I at tage kontakten selv, eller kan en gnaven og morgensøvnsberøvet beboer gøre noget ekstra til sagen?
  Kh Juni

  Svar
  • Kære Juni!

   Jeg har været i kontakt med Carlsberg Byen. De var meget undskyldende, og forstår ikke, hvorfor portvagt-ordningen ikke har fungeret. Meningen er jo, at portvagten skal gribe ind, og stoppe arbejdet, når det går ud over kommunens regler. Det er de bemyndiget til. Deres forklaring – men ikke undskyldning – er, at der er mange underentreprenører, hvor nogle også kommer langvejs fra. Jeg ved ikke, om øget skiltning om på flere sprog er vejen frem. Jeg følger op. Men grundlæggende er det port-ordningen, der skal fungere, hvad de ville følge op på. Ordningen med lastbilerne, der skal holde på Sjælør Boulevard, og først kaldes ind, når de skal læsse af, ser ud til at fungere, eller kommer de også om morgenen ovre hos jer?
   Og så har jeg talt med kommunen om de store problemer, vi har. De henviser til deres telefon 26 86 58 27 hverdage kl. 9-15(!!). De kan ikke give et generelt påbud, siger de, udover at Carlsberg Byen naturligvis skal overholde reglerne (sic!). Jeg tror, vi skriver et brev til kommunen. Det er jo lidt absurd.
   Som sagt følger jeg op, jeg vil lige vende det i bestyrelsen på mandag. bh Per

   Svar
 3. Hej Juni, jeg tager fat i det. Både ift Carlsbergbyen og kommunen. Ordningen med vagterne er aftalt med Nyhus. Tilsyneladende fungerer det ikke godt nok. Jeg vender tilbage. Vh Per

  Svar
 4. Kære Husejerforening,
  Jeg har netop sendt nabo@ nedenstående mail efter for tredje gang på mindre end en uge at have oplevet at der arbejdes uden for de kommunalt godkendte tider på Scherfighus. Alle tre gange i denne uge har jeg skrevet til Carlsber.
  Jeg spørger mig selv, om I mon samler denne slags og videresender klager til kommunen, eller om I har en mailadresse til rette instans på rådhuset, så de kan sættes cc? Jeg er simpelthen så træt af at få ødelagt mine tidlige morgener … hverdage, lørdage og søn-og helligedage, at jeg lige nu forsøger mig med en kampagne.
  Kh Juni

  Mail sendt til nabo@ torsdag 9:30:
  Det er idag Kr. himmelfartsdag, helligdag altså.
  Arbejdet på Scherfighus blev påbegyndt kl. 7 trods kommunale bestemmelser og tidligere korrespondance med jer. 7:10 ringede jeg til vagten, som ville sende en over og se på det. Nu, to timer senere arbejdes der stadig og jeg spørger mig selv, hvad pokker der skal til, for at jeres entreprenører forstår reglerne om arbejdstider??
  Det er helt uacceptabelt, at vi som naboer skal forstyrres af generende skramlen, bippen, brummen, boren og hvad har vi ud over de grænser, kommunen har givet tilladelse til.
  Jeg videresender en kopi af denne dags mail til Humlebys husejerforening med anmodning om at de indberetter til jer og til Københavns Kommune
  Hilsen Juni Arnfast, Freundsgade 6

  Svar

Skriv en kommentar