Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Torsdagsbar: Vinterølsmagning ved Carsten Berthelsen!

6. februar kl. 20:00 - 22:00

“Når året rinder ud og de mørke dage kommer, insisterede vore forfædre på at udstå Den Kolde Tid med godt stærkt øl. I urgamle tider blev brygprocessen indledt af samfun- dets ældste eller af præsteskabet, og det var stærkt be- vægende for vore forfædre at iagttage, hvordan det unge øl i karret blev udviklet af den gær, som man havde passet på gennem hele året.”

Disse stemningsfulde linjer er begået af aftenens vært, Carsten Berthelsen, som byder på smagning af nogle af de fineste sæsonøl fra de store øllande i Europa, øl, der
er perfekte i vinterkuldens mørke og “til den stille stund, hvor månen sejler over nattehimlen”.

Carsten farer land og rige rundt og arrangerer ølsmag- ning – mere end hundrede om året – med dertilhørende veloplagt og spændende foredrag. Han har begået et sted mellem 10 0g 12 bøger om øl – blandt andre en fremra- gende ølkogebog fra 2012 sammen med kokken Carsten Kyster, (en kogebog, som undertegnede har stor glæde af), en bog om julens øl fra 2018 og mange andre. I 2017 med- virkede Carsten i Natholdets julekalender og bidrog med smagning af 24 øl fra hele verden. Den julekalender blev gentaget her i december 2019.

Og så er der ellers ikke grænser for, hvad den pæne mand har modtaget af priser og udmærkelser – her nævner vi blot: Danske Ølentusiasters hæderspris, 2007; belgiske kong Phillippes ridderkors, 2015 samtidig hermed udnævnt til Chevalier L’ordre de de la Couronne (ridder af Kroneordenen), og i november 2018 fik han Den Belgiske Bryggeriforenings hædersmedalje og blev udråbt til ridder af 1. rang.

Jow jow!

Kom og nyd en herlig aften med denne danske øleks- pert. Det koster en rund hundredkroneseddel at deltage i arrangementet.

Detaljer

Dato:
6. februar
Tidspunkt:
20:00 - 22:00

Sted

Beboerhuset
Ernst Meyers Gade 2
Humleby, Danmark

Arrangør

Torsdagsbaren