Jazz i torsdagsbaren 14. januar

torsdagsbaren - 14-1-16

Den amerikanske jazzsangerinde med den dansk/tyske baggrund, Tine Bruhn, spiller i Beboerhuset på torsdag d. 14 januar med Jesper Løvdal og Kjeld Lauritsen.

Tine Bruhn er til daglig bosat i New York, hvor hun er blevet en integreret del af jazzmiljøet og har flere anmelderroste albumudgivelser bag sig bl.a. med den enestående pianist Johnny O’Neal.

I 2015 brillerede Tine Bruhn med et jazz program inspireret af Carl Nielsen. Udførelsen var så vellykket og musikken så inciterende, at hun viderefører repertoiret, der ellers fandt sted som hyldest i sammenhæng med Carl Nielsens
150 års jubilæum.

I Danmark er hun ved at være en fast del af Mols Kroens intim-jazz line up, og hun har deltaget i Copenhagen Jazz Festival og været på programmet i Svanekegården, Hornbæk jazzklub, Flensborg og Ribe.

Saxofonisten Jesper Løvdal er arvtager efter de store danske saxofonister som Bent Jædig og Jesper Thilo. Men herudover er han også frisk på at optræde I mere eksperimenterende sam- menhæng, bl.a. med Kresten Osgood.

Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 4 CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band.