Fernisering af Afrikanske Billeder i Beboerhuset

Fernisering for Søren Zwinge og Jorry Lohse – søndag 8. marts kl. 14-17

Kan man udstille sine feriefotos?
Det var det spørgsmål, Søren fra Carstensgade 50 og hans ven Jorry, stillede hinanden.

Afrikanske billeder
Afrikanske billeder

De er to gode venner og samtidig glade amatørfotografer, der i sommeren 2014 rejste med familie og venner til det østlige Afrika, nærmere bestemt Kenya, Tanzania og Zanzibar:

”Vi var afsted sammen i tre uger, hvor vi oplevede en masse af dét Afrika kan byde på, såsom storbyen – landsbyen – bjergene – sletterne – savannen – stranden – dyrelivet samt positive, farvestrålende og fantastiske mennesker.

Som en selvfølgelighed skød vi en masse billeder, og undervejs snakkede vi om, hvad vi skulle med alle disse fotos. Altså udover at gemme dem i en mappe på computeren.

Vi besluttede os for at udfordre hinanden og kategorisere vores billeder i fem forskellige temaer. Vi valgte: FølelserModsætninger/KontrasterPortrætter/MenneskerLandskaber – og ”Tsnuk” (dækker over det vi forstår ved ”kunstfotos”).

Vi skulle ende med hver især at have 10 billeder til hver kategori. Disse 100 fotos skulle vi så på en eller anden måde dele med offentligheden. Det var planen. Vi synes selv at vi have taget nogle fede billedere, og hvad så?

Vi kom hjem og startede redigeringsfasen. Pludselig opstod mængder af nye kategorier samt tvivl om andre. Så efter rigtig mange overvejelser endte vi med ca. 25-30 fotos med forskellige temaer.

For os var rejsen i sig selv fantastisk, og fotograferingen en stor udfordring som gav anledninger til mange diskussioner om kultur og politik.

Den proces vi gennemgik mens vi arbejdede med billederne var en inspirerende måde at bearbejde ferieminder på. Om vi er lykkedes med at gøre det interessant for offentligheden? eller om man i det hele taget bør udstille sine feriefotos? Det ved vi ikke, men nu har vi gjort forsøget. Billederne kan ses i Beboerhuset.”

Kom og se et Sørens og Jorrys flotte fotos til et glas kold hvidvin.

Af Jørgen Fenhann

Skriv en kommentar